неделя, 12/07/20

Информационен портал за мото туризъм
Kawasaki приема системите на BOSCH за подпомагане на водача

Kawasaki приема системите на BOSCH за подпомагане на водача

Новите електронни „помощници” включват предупреждение за удар, адаптивен круиз контрол и засичане на мъртва точка.

Kawasaki ще бъде един от първите мотоциклетни производители, които ще използват Bosch Advanced Rider Assistance Systems (ARAS) на мотоциклет, излизащи през 2021 година.

Новият електронен пакет е базиран на Bosch Advanced Driver Assistance System, която се използва при автомобилите. Трите системи са постоянно активни, което означава, че подпомагането е мониторинг за потенциални опасности на пътя напред и назад.

Kawasaki приема системите на BOSCH за подпомагане на водача.

Първата система, включена в пакета, е адаптивният круиз контрол. Той позволява на ездача да настрои скоростта на мотоциклета спрямо тази на превозните средства пред него. Мотоциклетът ще преценява разстоянието чрез радар детектори, поддържайки постоянна скорост спрямо другите участници в движението. Ако те намалят, мотоциклетът също ще намали.

Предупреждението за сблъсък засича, когато водачът пред моториста натисне спирачките, следейки стоп светлините. Моторът ще предупреждава водача визуално и със звук. Остава да разберем как ще реагира системата, когато стоповете не работят или пък са пуснати светлините за мъгла.

Както при модерните автомобили, засичането на движение в мъртвата точка и предупреждаването на водача става чрез малки светлини в огледалата.

Новата система ще бъде предложена през 2021, въпреки че от Kawasaki не уточняват на кой модел ще бъде монтирана – на съществуващ мотоциклет или на нов модел. Можем да предположим, че ще е на мотор от спортно-туристическия сегмент, а изборът може да е H2 SX SE.

Четете още:

Kawasaki H2 SX – най-мощният спорт турър в света

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts