EICMAHondaМОТОМотоциклети

Honda представи агресивния спорт турър CB4X CONCEPT

 

Honda използва сцената на мотоциклетното изложение EICMA в Милано тази седмица, за да покаже атрактивна нова концепция за приключенски спортен байк.

Японският производител разкри много малко информация за прототипа CB4X, освен че това е четирицилиндров, приключенски кросоувър мотор, предназначен за градско каране и воаяжи през уикенда, планински проходи и дори някои пътувания на дълги разстояния.

Снимка: Honda

Мотоциклетът е проектиран от младия дизайнерски екип на Валерио Айело, вдъхновени от мотото „Забавно седем дни от седмицата“, като буквата X вероятно подчертава туристическите атрибути и приключенския стил на мотора, както при CB500X, NC750X и макси кросоувър скутера Honda X-ADV.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 196925-honda-s-rome-r-d-centre-proudly-unleashes-the-cb4x-at-eicma.jpg
Снимка: Honda

Няма новина за това дали или кога ще започне производството на мотоциклета, макар че, ако това стане, той ще влезе в пряка конкуренция с показаните на изложението Yamaha Tracer 700 и новото BMW F 900 XR. Дизайнът на CB4 е доста сравним с този на Трейсъра и изглежда подсказва някаква тенденция по отношение на външния вид за близкото бъдеще. Мотоциклетите приличат на ел-байкове с минималистичен дизайн, с много изчистени форми и добра аеродинамика, характерна и задължителна за електрическите мотоциклети. Ще наблюдаваме тази дизайнерска тенденция с интерес. Откриваме и друга външна прилика. Късата остра опашка, в основата на която стои алуминиева подрама, напомня представения миналата година римейк на Suzuki Katana.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е 196920_Honda_s_Rome_R_D_Centre_proudly_unleashes_the_CB4X_at_EICMA-1024x683.jpg
Снимка: Honda

По отношение на двигателя обаче Honda CB4 би направила гореспоменатата конкуренция на пух и прах. Евентуален четирицилиндров агрегат ще отвее всичко в средния клас. Двигателят ще бъде четирицилиндров редови, с обем 650 куб. см. 

Мотоциклетът е оборудван класно, като се вижда, че вилката е Öhlins, а радиално монтираните спирачки са Brembo. Изпускателната система е SC Project. Предпазното стъкло пък е напълно регулируемо и се интегрира в обтекателя. Фаровете са изградени като диамант, заедно с дневните светлини (DRL). Машината би била интересна – с дизайн, който се харесва на милениум поколението и двигател от епохата на бейби бумърите. Като прибавим фанатичното поклонничество към марката Honda, то CB4 би имал голям успех.

Разбира се, за целта този звяр трябва да избяга от гаража на дизайнерското студио и тогава ще говорим отново за него.

Снимка: Honda

 

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Свързани статии

Back to top button