STIKERI

понеделник, 20/01/20

Информационен портал за мото туризъм
Honda вероятно ще възродят Deauville в NT1000V

Honda вероятно ще възродят Deauville в NT1000V

Тези дни се появи интересен слух, според който Honda изглежда възнамеряват да върнат на сцената своя популярен в близкото минало Deauville.

Новината разпространи френския мотоциклетен сайт Motostation.com, които твърдят, че са получили информация за възобновяване на модела от „много надежден източник“. Новата туринг машина ще бъде базирана на Honda CRF1000L Africa Twin, така че ще бъде изградена около същия 998-кубиков двигател с водно охлаждане, който дава малко под 100 к. с. и максимален въртящ момент 98 Нм. Той ще разполага и със опционалната за Honda автоматичната скоростна кутия с двоен съединител (DCT). От графиката също така се вижда, че рамата ще е алуминиева, вероятно взета от Crosrunner, който бе спрян през 2016-17 г., Страничните куфари ще са вградени, което е характерен белег на мотоциклетът кръстен на френския крайбрежен град. 

Старият Deauville бе един от най-обичаните класически чисти туръри в средния клас. Доказателство за това е и нашата секция „Мнения за мотоциклети от читателите“, където визитката на мотора е една от най-четените от вас и има цели 10 читателски ревюта. Вижте всичко за Honda Deauville NT650V/700 (1998-2013) – Вашите мнения.

В момента Honda не предлага класически туринг модел, освен Africa Twin в адвенчърския клас и Honda Gold Wing във високия туринг сегмент. Единствено Honda VFR 1200X Crosstourer, който продължава да се предлага в гамата на Honda, се доближава до идеята, но пък той отдавна плаче за реновиране и модернизиране, а и е със спицови джанти. Отваря се голяма пропаст в гамата, която новият Deauville трябва да запълни. 

Векторна графика от motostation, които предполагат как би изглеждал модела

Довилът ще попадне в една ниша, в която като цяло няма голямо предлагане от страна на мотоциклетните производители.

Друг чист турист, предлаган в момента, е Versys 1000 на Kawasaki, който с новата си версия обаче се доближи до спорт турърите, а и цената му се покачи неимоверно. Все пак към момента „Върсис 1000“ е последният мохикан в в този специфичен сегмент на шосейните моторетки. Класически турър,

който не е спортно ориентиран и който няма излишни амбиции да върви по черни пътища. 

Triumph Tiger 1050 също е там някъде и с това се изчерпват тези редки птици, подложени на масово унищожение от маркетингово излъсканите ненужно тежки адвенчъри, които от година на година завладяват все повече пазарен дял.

Реално Довила трябва да е нещо като все още предлагащия се, но в по-високия сегмент, BMW 1200RT, но не толкова голям и скъп. 

Очакваме с нетърпение да видим развитието на този проект. Honda са доказали, че умеят да правят мотоциклети за всички, което се вижда от богата им гама. Ние ще се радваме да видим нещо по-малко, по-достъпно и по-маневрено от тролея Gold Wing, но предлагащо малко от неговия комфорт. Дали това ще е Honda NT 1000 V – Deauville предстои да видим.


Снимки: moto-station.com

 

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts