събота, 29/02/20

Информационен портал за мото туризъм
expo 20
Ducati Superleggera V4 си показа крилата

Ducati Superleggera V4 си показа крилата

От Ducati потвърдиха, че ще има специална серия Panigale V4

По-рано тази седмица в интернет пространството се появиха спецификациите на проекта Ducati Superleggera V4 или „Проект 1708”, за който ви писахме в края на миналата година. Всичко обаче бе забулено в тайна.


Сега вече освен спецификациите вече имаме представа как ще изглежда.

Последният от дългата поредица „супер олекотени” (Superleggera в превод от италиански означава супер лек) модели на компанията е на основата на най-спортния им модел и за първи път ще използва новия V4 двигател.

Ето ги и впечатляващите спецификации на Superleggera V4:

–  234 к.с. при 15 250 об/мин;

 – 115 Нм при 11 750 об/мин;

–  сухо тегло 152 кг;

–  крила, предоставящи 50 кг натиск при скорост от 270 км/ч.

На първо първо място трябва да отбележим множеството крила, поставени на Superleggera, свързани не само с олекотената визиия, но и със задържането на мощната машина на земята. Въпреки, че крила бяха използвани и при V4 R, тези при Superleggera са осезаемо по-големи и сложни и заемат много повече от предната част на мотоциклета.

Това приближава силуета му повече до байк от MotoGP, отколкото до Superbike. Оттам е технологията на изработка на крилата, а именно  спецификацията GP16 от 2016. Това не е случайно и спецификациите подсказват, че Superleggera ще се предлага с окраската на MotoGP, а не с тази на WSBK.

Иновациите за намаляване на теглото включват и шарнир от карбон, както и окачване Ohlins и спирачки Brembо. Всичко това е впечатляващо, но и цената е подобаваща: 100 000 долара в Америка (или 175 000 лева). Ще бъдат произведени само 500 броя и най-вероятно ще се продадат мигновено.

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts