3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
EICMAKYMCOМото изложенияПремиериСкутери

CV-L6: нов приключенски скутер от Kymco

Тайванският производител Kymco, който отдавна се счита за пионер в света на скутерите, разкри широка селекция от модели, като по-специално се откроява водещият CV-L6.

Сегментът на приключенските скутери, който Honda популяризира с  X-ADV, отбеляза значителен растеж през последните години с нови модели от Peugeot, SYM, Aprilia и Keeway. Kymco също се присъедини към тази мода и още през 2021 се включи с Kymco DT X360 Adventure. Тази година повишават мизата с новия CV-L6, който по същество е макси-скутер с доста здрав стил и известни офроуд способности. CV-L6 съчетава стилни елементи от света на приключенските мотоциклети, като заострената и агресивна каросерия, високото предно стъкло и вградения багажник. На всичкото отгоре той запазва достъпността и лекотата при използването на макси скутер.

Kymco казва, че новият CV-L6 е подходящ както за градско пътуване, така и за приключение на дълги разстояния. Скутерът се задвижва от същия двигател, който се намира във впечатляващия макси скутер AK 550 – 2-цилиндров паралелен двигател с водно охлаждане, доставящ 51 конски сили.

Като оставим настрана производителността, новият Kymco CV-L6 се движи върху лети джанти, обути в гуми с двойно предназначение. Той разполага с обърнати предни вилки с дълъг ход, както и изместен заден моноамортисьор, управляващ функциите на окачването отзад. Що се отнася до спирачките, CV-L6 спира уверено с двойни радиално монтирани дискове Brembo отпред и една дискова спирачка отзад.

Към това можем да добавим, че Kymco разработи CV-L6 около нова, лека рама, която предлага по-ниска височина на седалката, правеща модела достъпен за широк кръг водачи. Добавка към готовия за приключения дизайн на скутера са вградените аксесоари от Givi. Те се състоят от странични куфари и задна топ каса. Цените все още не са известни.

И Kymco навлиза в горещия клас на приключенските скутери с DT X360 (Видео)

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.

Свързани статии

Back to top button