EICMAHondaМОТОМотоциклетиПистови мотоциклети
Актуално

CBR1000RR-R Fireblade с юбилейни цветове за 30-годишнината – 1992-2022

Флагманът в гамата на Honda за EICMA е новият CBR1000RR-R Fireblade, допълнен от Fireblade SP и Fireblade SP 30th Anniversary.

За да отпразнува 30 години непрекъснати предизвикателства от представянето на машината през 1992 г., през 2022 г. ще бъде налична зашеметяваща версия на Fireblade SP, посветена на 30-тата годишнина на модела.

Трицветната му линия отдава почит на оригинала, с преработено оформление на модела от 2020 г., допълнено с елементи в стил “brushstroke” от машината от 1992 г.

CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary

Fireblade SP също ще се предлага в две стандартни цветове опции – Grand Prix Red и Matte Pearl Morion Black. И двете вече със златни джанти, докато самият Fireblade носи актуализираната цветова схема Grand Prix Red с изпъкнали бели табла с номера на предния обтекател.

Техническите промените са в редовия 4-цилиндров двигател 160 кВт, като фокусът е върху подобряване на ускорението и поведението в завоя. Honda Selectable Torque Control (HSTC – избираемият контрол на въртящия момент) е оптимизиран за рафинирано управление на сцеплението на задните гуми с принос от пилотите на HRC, а усещането за газта е още по-усъвършенствано.

Нови материал и покритие на повърхността на буталата на предните спирачни апарати Nissin на Fireblade подобряват ефективността и последователността в състезателни условия. Интелигентното електронно управление Öhlins Smart Electronic Control (SE-C) и оборудването Brembo на Fireblade SP продължават да предлагат окачване и спиране от най-висок клас, заедно с наскоро оптимизирания quick shifter.

Бруталният Honda Fireblade 2020 – интервю с главния инженер на машината

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button