Благотворителни кампанииМото срещи
Актуално

Българските мотористки в подкрепа на световния месец за борба с рака на гърдата

Сдружението на „Жените Мотористи ЕМпауърд България“ отбеляза изключително активен първи сезон от своето съществуване, чийто финал е включването в една благородна и значима инициатива – Световния месец за борба с рака на гърдата.

На 17 октомври 2020 г. десетки дами от цяла България ще се обединят в красиво мото шествие в подкрепа на международната здравна кампания, като ициативата е посветена на превенцията и лечението на рака на гърдата. Мотористките организират поредица от събития в Пловдив и Асеновград, в които ще информират за важността на ранния скрининг, профилактика на заболяването и поддържане на добро емоционално здраве.

Събитието се инициира и организира от сдружение „Жените Мотористи ЕМпауърд България“ в подкрепа на фондация „Една от 8“ и ще се реализира със съдействието на мотористите-домакини от PLD Riders и MC TORNADO Асеновград.

Началото е в 11:00 часа в съботния ден пред спортна зала „Колодрум Пловдив“, където ще се проведе разяснителен форум относно причините, превенцията и лечението на заболяването. Подготвените информационни материали апелират към това повече дами да се подложат на профилактичен преглед, който е най-ефективно средство за ранно откриване и лечение на заболяването.

Гостите ще имат възможност да подпомогнат с дарение целите и дейностите на фондация „Една от 8“. Придружавани от „Пловдив райдърс“, момичетата ще направят атрактивно шествие по основните булеварди на града, носейки отличителните знаци на кампанията. Програмата ще продължи с гостуване на  мото клуб „Торнадо“ в Асеновград.

Ракът на гърдата е най-често срещаното онкологично заболяване сред жените в целия свят, но открит навреме той е лечим в почти 100% от случаите. Затова популяризирането на профилактичните прегледи е толкова важно и може да спаси много животи.

Повече информация за инициативата и за програмата на шествието можете да намерите в събитието във Facebook.

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Milena V. Ivanova

Мотоциклетен ентусиаст и приключенец. Редактор, автор на статии, интервюта и рубрики, свързани с мото туризма и мотоциклетната индустрия. Преводач от английски на материали от чуждестранни медии.
Back to top button