неделя, 05/04/20

Информационен портал за мото туризъм
BMW Motorrad с 3 премиери на мотоциклетното шоу Moto Expo’20

BMW Motorrad с 3 премиери на мотоциклетното шоу Moto Expo’20

Новите BMW F 900 R и F 900 XR обещават динамика и стил

BMW Motorrad ще представи три нови модела на ежегодното традиционно мотоциклетно шоу МОТО ЕКСПО 2020, което ще се проведе от 20 до 24 март в зала Асикс Арена (бившата зала Фестивална) в София.


Българската публика ще има възможност за пръв път да се запознае отблизо с динамичния роудстър F 900 R, с новото попълнение в Adventure Sport сегмента F 900 XR, както и с още по-мощния S 1000 XR. Разбира се, щандът на BMW Motorrad ще представи и цялата моделна гама, както и продукти от актуалната колекция оригинални аксесоари.

Новите BMW F 900 R и BMW F 900 XR

BMW Motorrad разширява гамата си с новите F 900 R и F 900 XR. И двата модела се характеризират със спортно поведение, интуитивно управление и серийно оборудване и опции, каквито досега не сме виждали в сегмента на моторите със среден работен обем. Те споделят една и съща техническа база, но се различават значително по отношение на характера си и позицията на седене.

Визията, стилът и агресивният дизайн на F 900 R са в унисон с техническите характеристики на машината и нейния звук. Широкоспектърният характер на мотора го прави еднакво подходящ, както за опитни ездачи, така и за начинаещи мотористи без опит.

F 900 XR демонстрира ключови качества за сегмента Adventure Sport: спортна динамика, комбинирана с по-изправена позиция на каране в стил GS, изключителни удобства за езда и возене на дълъг път и дизайн, който недвусмислено илюстрира силата на неговото присъствие.

Новият модел се възползва от технологии, характерни за по-горния клас, като например светлините за завиване Adaptive Cornering Light и системата за безключово палене Keyless Ride. Освен това, стандартно моторите идват със система за свързаност и LED елементи, като допълнителното оборудване включва също електронно окачване Dynamic ESA и режими за каране Pro, MSR, DTC, DBC и RDC.

F 900 R и F 900 XR се задвижват от двуцилиндров редови двигател, базиран на агрегата, представен в F 850 GS през 2018 година. Работният обем е увеличен до 895 куб. см, а максималната мощност е 105 к.с.

F 900 R и F 900 XR дебютират в три цветови комбинации, подчертаващи спортния им характер.

Новите BMW F 900 R и F 900 XR обещават динамика и стил

Новото BMW S 1000 XR – още по-лек, още по-бърз и още по-универсален

Новото попълнение на най-продавания мотоциклет в Adventure Sport сегмента е по-леко и пъргаво, както и постига безпрецедентна комбинация от издръжливост и спортни възможности.  S 1000 XR подобрява спортната гама по нов начин. Представя стандартните функции: динамичен ESA, режими на каране Pro, ABS Pro & DTC, Hill Start Control Pro, идеално четим 6.5-инчов TFT екран с възможност за свързване и пълно LED осветление.

Новоразработеният двигател е с 5 кг по-лек и базиран на S 1000 RR, с допълнително увеличена мощност и контрол на въртящия момент на двигателя. Моделът разполага с най-новото поколение BMW Motorrad Dynamic ESA (електронно регулиране на окачването) като стандарт. Благодарение на най-новата технология на клапаните, този универсален мотоциклет осигурява изключително динамично изживяване при каране с високо ниво на комфорт.

BMW S1000XR (2015 – досега) – Вашите мнения

Новото оформление на основната рамка, страничните части на резервоара и новата седалката осигуряват по-добра опора и подобрен захват на коляното. Нещо повече, оптимизираните контактни повърхности и новоопределеният ергономичен триъгълник между краищата на кормилото, повърхността на седалката и стъпенките създават оптимална ергономичност.

Новият S 1000 XR подчертава силния си характер с динамични пропорции и спортни елементи, които придават на мотора внушително и мощно присъствие.

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts