неделя, 05/04/20

Информационен портал за мото туризъм
Чарли и Юън се прибраха! Очакваме първия епизод на Long Way Up през февруари

Чарли и Юън се прибраха! Очакваме първия епизод на Long Way Up през февруари

Голямото пътуване приключи!

Юън Макгрегър и Чарли Бурман стигнаха до Лос Анджелис. Снимка в Instagram показва как Юън най-накрая се радва на домашното си куче и личното си Moto Guzzi.


Юън Макгрегър и Чарли Бурман караха елeктрическия Harley Davidson Livewire през Северна и Южна Америка, пътешествие продължило 8 000 мили и 4 месеца. Преминаха през Аржентина, Мексико, Еквадор, за да достигнат Калифорния.

Пътешествието бе кръстено Long Way Up и започна през септември. Макгрегър и Бурман бяха забелязани в Ушуая, Огнена земя – най- южния град в Южна Америка. След това бяха на 540 мили северно Ушуая, в хотел в Ел Калафат. На 13 септември в Патагония, а на 28 в Хондурас. Long Way Up е адвенчър пътешествие през двете Америки, в което Юън и Чарли прекосяват Аржентина, Чили, Перу, Еквадор, Никарагуа, Гватемала, Мексико и Калифорния.

Голямото предизвикателство бе двата Harley-Davidson Livewire да бъдат адаптирани към офроуд условията.

Затова машините бяха снабдени с други гуми, по-широки джанти, по-високо окачване и протектор за рамата, както и с по-високо кормило, комфортна седалка, текстилни дисаги, допълнителни светлини и предпазно стъкло. Пробегът на Livewire е 158 км, за пълно зареждане на батерията е необходима една нощ или един час с бързата зарядна система Level 3 DC.

Освен двата Harley-Davidson Livewire (синият е на Юън), в конвоя е имало още две такива машини, два напълно електрически пикапа Rivian R1T, два буса Mercedes-Benz Sprinter 4Matic и един 6.2-литров V8 Ford F350.
Интересно е да се види как са зареждани машините при тези тежки условия, но предполагаме, че за тези цел е бил пикапът. Очаква се първият епизод на Long Way Up да излезе по телевизията през февруари или март 2020, а засега можем да се радваме на няколко снимки от пътешествието на Юън и Чарли.

Чарли Бурман потвърди, че скоро с Юън Макгрегър отново тръгват на път

Източници: Drivemag, Advpulse

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts