неделя, 05/04/20

Информационен портал за мото туризъм
„Тур дьо Франс“ ще опита да разбие статуквото с маршрута за 2017 г.

„Тур дьо Франс“ ще опита да разбие статуквото с маршрута за 2017 г.

Ограничаване на контролирането на етапите от най-силните отбори е основният фокус в маршрута за следващия „Тур дьо Франс“, който беше представен днес в Париж.

Най-престижната колоездачна надпревара ще включва повече изкачвания в началото на отсечките с цел да облагодетелства агресивните състезатели.

„Искаме да разбием катеначото на тура“, заяви състезателният директор на Обиколката на Франция Кристиан Прюдом. По думите му с този маршрут организаторите искат да фаворизират дългосрочните атаки и да внесат драстична промяна в статуквото.

Сто и четвъртото издание на „Тур дьо Франс“ ще стартира на 1 юли в Дюселдорф с 13-километрова езда по часовник. Френската обиколка ще потегли от германска земя за пръв път от 1987 г., когато Западен Берлин е домакин на първия етап.

Състезателите ще изминат малко над 3500 километра и по традиция ще финишират на „Шанз Елизе“ в Париж на 23 юли след общо 21 етапа и два почивни дни.

Организаторите се надяват, че с вкарването на стръмни изкачвания в началните километри ще намалят доминацията на топ отбори като „Скай“, които разполагат със страхотни състави и контролират етапите с прецизно планирана и изпълнена групова езда.

Само четири от 21 етапа ще завършат на височина, два от които през първата половина на тура. Първият почивен ден ще е на 10 юли, а преди него ще има брутална планинска отсечка в Юра.

Етапът, който е под №9, ще включва три стръмни, около десеткилометрови изкачвания със среден наклон от 9%, 9.9% и 10.3%. Отсечката ще е дълга 181 км, а колоездачите ще трябва да преодолеят 4600 метра денивелация. Финалът обаче ще е след спускане.Спускане

Следващият тур ще включва етапи в пет планински местности – Юра, Вогезите, Пиренеите, Централен масив и Алпите. Подобен планински Голям шлем не е имало от 1992 г., обявиха организаторите.

Последнaта планинска битка ще бъде изкачването на Кол д’Изоар в етап №18. Това ще е и последният финал на височина в тура. Крайното класиране ще стане ясно след 23-километров часовник на 22 юли. На следващия ден е парадният финален етап в Париж. 

Маршрут на Тур Дьо Франс 2017
Маршрут на Тур Дьо Франс 2017

Източници: ШУМ.БГdnevnik.bg

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts