ИталияКрайбрежниРевютаСкоростниТрасета

Пътят до Гра̀до – Шосе SR352

 

(0 гласове)
Оценка от пътешествениците


Ето го и него! Най-краткото трасе в нашите ревюта.

Само 4.8 км, но… са в морето! По-късо с няколко метра от досегашния най-малък път, който сме разглеждали – “Пътят до село Падала”. Приликите между малчовците свършват дотук, защото това е един съвсем различно трасе. От планинските терени слизаме към адриатическите плажове. Почти може да се сметне за мост, но все пак усещането е различно, когато го прекосяваш. Тези, които са чели и гледали ревюто ни за Пътят до Коронисия – селото във водата”, знаят за какво говорим. Тук обаче си имаме работа с път до град.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20087,20088,20089″][/images_grid]

Обекти и логистика

Защо трябва да минете оттук? Разбира се, за да разгледате прекрасния италиански град Градо – града във водата. Да, забавно повторение, но то не е случайно – името на мястото е със славянски корени. Аналогията с Венеция също не е без причина, защото този град е бил ариергард на средновековна Венеция, част от Венецианската република и носи типичните белези на тази култура. Градчето е спокойно, подредено и встрани от големите лудници, съпътстващи италианските топ туристически дестинации.

Многобройните къмпинги и хотелчета в близост като Tourist Village Belvedere Pineta Camping Village, Tourist Village Europe, Villaggio Ca’ Laguna, Laguna Palace Hotel, Hotel ai Pini Grado и много други са чудесни райски кътчета за отсядане и отпускане след едни дълги 400-800 км каране. Да, мястото е перфектен плацдарм за почивка преди атакуване на Алпийските трасета или след като сте ги преминали и имате вече болки в гърба и китките от стотиците серпентини.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 20091,20092,20093″][/images_grid]

Местоположение/Карта

Градът се намира в провинция Гориция, автономен регион Фриули-Венеция Джулия. Разположен е на северния бряг на Адриатическо море, в Триесткия залив.

 

[quote font_size=”20″ align=”right” bgcolor=”#006975″ color=”#ffce79″ bcolor=”#9cf2f0″ arrow=”yes”]Любопитни факти:

• Кодово название: Шосе SS 352 или SR 352 (strada regionale)

 Дължина: 4,8 км е целият насип, свързващ града със сушата.

 2 м е най-високата точка на шосето.

• Името на града е от славянски произход.

Гербът на автономен регион Фриули-Венеция Джулия

27 856 души (към 2010 г.) е населението на Градо.

 

[/quote]

Пътна настилка/ Завои

Рядко ни се случва да няма какво да напишем в тези две категории, само ще кажем, че асфалтът е перфектен и има едничък съвсем лек завой, който вероятно може да се мине с 400 км в час, преди да ви глобят и арестуват. Но все пак може да развиете такава скорост на това трасе, без да се притеснявате от настилката и завоите. Това си е скоростна отсечка!

Устойчивост на климатичната прогноза.

Това, което трябва да ви притеснява, е морската влага по пътя. Тъй че в сутрешните часове трябва да имате едно на ум с мокрия асфалт. Друга особеност са ветровете, които на толкова открито място могат да ви развалят кефа от управлението на мотоциклета. Усетихме тези обстоятелства на подобен тип шосета при изследването на Пътят до Коронисия – селото във водата” (видео) миналата година, където заради силният вятър не успяхме да вдигнем дрона във въздуха, а карането беше изпитание.

Споменахме плажовете по-горе, но имайте предвид, че когато настъпи часът за отлив, той може да бъде с океански мащаби и водата да се окаже на 500 метра от хавлията ви. Градът е разположен в плитките лагуни на Адриатическо море, където ефектът на отлива може да е доста силен.

Популярност и слава

Този път никога не е имал претенцията да бъде емблематично мото трасе. Няма да се нареди измежду най-желаните и посещаваните, но е чудесно място, където можете да спрете да мислите за около 4 минути или да се почувствате сякаш плавате с вашия мотоциклет, като корсар в мрежата от морски търговски връзки на Венецианското море.

[mom_video type=”youtube” id=”l1MQbFlfmkg” width=”935″ height=”437″] [review]
Пътят до Гра̀до -Шосе SR352
{{ reviewsOverall }} / 10 От пътешествениците (0 гласове)
Пътна настилка0
Завои0
Обекти/Забележителности0
Панорама0
Популярност0
Поносимост на трафика0
Какво казват хората... Направете ваше ревю и дайте оценка
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Направете ваше ревю и дайте оценка

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Пътят до Градо

Пътна настилка - 10
Завои - 0.8
Обекти и логист - 8.3
Панорама - 6.3
Поп. и слава - 3.6
Устойчивост на клим. прогноза - 7
Нал./Отсъств. на трафик - 5.4

5.9

User Rating: Be the first one !

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

four × five =

Back to top button