3-ТА СРЕЩА НА ROAD ADVENTURES

СЪРНИЦА'24
ИталияКрайбрежни трасетаРевютаСкоростниТрасетаТрасета в Италия

Пътят до Гра̀до – Шосе SR352

 

От meteo-ride
(0 гласове)
Оценка от пътешествениците

Ето го и него! Най-краткото трасе в нашите ревюта.

Само 4.8 км, но… са в морето! По-късо с няколко метра от досегашния най-малък път, който сме разглеждали – „Пътят до село Падала“. Приликите между малчовците свършват дотук, защото това е един съвсем различно трасе. От планинските терени слизаме към адриатическите плажове. Почти може да се сметне за мост, но все пак усещането е различно, когато го прекосяваш. Тези, които са чели и гледали ревюто ни за Пътят до Коронисия – селото във водата“, знаят за какво говорим. Тук обаче си имаме работа с път до град. При това много красив град – стар град.

Обекти и логистика. Места за настаняване

Защо трябва да минете оттук? Разбира се, за да разгледате прекрасния италиански град Градо – града във водата. Да, забавно повторение, но то не е случайно – името на мястото е със славянски корени. Аналогията с Венеция също не е без причина, защото този град е бил ариергард на средновековна Венеция, част от Венецианската република и носи типичните белези на тази култура. Градчето е спокойно, подредено и встрани от големите лудници, съпътстващи италианските топ туристически дестинации.

Многобройните къмпинги и хотелчета в близост като Tourist Village Belvedere Pineta Camping Village, Tourist Village Europe, Villaggio Ca’ Laguna, Laguna Palace Hotel, Hotel ai Pini Grado и много други са чудесни райски кътчета за отсядане и отпускане след едни дълги 400-800 км каране. Да, мястото е перфектен плацдарм за почивка преди атакуване на Алпийските трасета или след като сте ги преминали и имате вече болки в гърба и китките от стотиците серпентини.

Картата показва всички оферти в Booking.com и Airbnb в района. Meteo-ride.com е партньор на Stay22.com и резервирайки през тази карта, Вие ще подпомогнете нашата дейност, за да продължим да откриваме и описваме за Вас интересни мото маршрути. Благодарим Ви предварително!

Местоположение/Карта

Градът се намира в провинция Гориция, автономен регион Фриули-Венеция Джулия. Разположен е на северния бряг на Адриатическо море, в Триесткия залив.


Любопитни факти:

  • Кодово название: Шосе SS 352 или SR 352 (strada regionale)

  • Дължина: 4,8 км е целият насип, свързващ града със сушата.
  • 2 м е най-високата точка на шосето.
  • Името на града е от славянски произход.
  • Гербът на автономен регион Фриули-Венеция Джулия
  • 27 856 души (към 2010 г.) е населението на Градо.

Пътна настилка/ Завои

Рядко ни се случва да няма какво да напишем в тези две категории, само ще кажем, че асфалтът е перфектен и има едничък съвсем лек завой, който вероятно може да се мине с 400 км в час, преди да ви глобят и арестуват. Но все пак може да развиете такава скорост на това трасе, без да се притеснявате от настилката и завоите. Това си е скоростна отсечка!

Устойчивост на климатичната прогноза.

Това, което трябва да ви притеснява, е морската влага по пътя. Тъй че в сутрешните часове трябва да имате едно на ум с мокрия асфалт. Друга особеност са ветровете, които на толкова открито място могат да ви развалят кефа от управлението на мотоциклета. Усетихме тези обстоятелства на подобен тип шосета при изследването на Пътят до Коронисия – селото във водата“ (видео) миналата година, където заради силният вятър не успяхме да вдигнем дрона във въздуха, а карането беше изпитание.

Нов стикер в нашия магазин - Пътищата на остров Корчула

Споменахме плажовете по-горе, но имайте предвид, че когато настъпи часът за отлив, той може да бъде с океански мащаби и водата да се окаже на 500 метра от хавлията ви. Градът е разположен в плитките лагуни на Адриатическо море, където ефектът на отлива може да е доста силен.

Популярност и слава

Този път никога не е имал претенцията да бъде емблематично мото трасе. Няма да се нареди измежду най-желаните и посещаваните, но е чудесно място, където можете да спрете да мислите за около 4 минути или да се почувствате сякаш плавате с вашия мотоциклет, като корсар в мрежата от морски търговски връзки на Венецианското море.

От автора

Пътят до Гра̀до -Шосе SR352
10
Пътна настилка
1.5
Завои
8.5
Обекти/Забележителности
6.5
Панорама
4.5
Популярност и Слава
9.5
Устойчивост на климатичната прогноза
7
-Наличие/+Отсъствие на Трафик
Оценка на автора 6.8 / 10
Пътят до Гра̀до -Шосе SR352
0
Пътна настилка
0
Завои
0
Обекти/Забележителности
0
Панорама
0
Атрактивност
0
Поносимост на трафика
От приключенците (0 гласове) {{ reviewsOverall }} / 10
Какво казват хората... Направете ваше ревю и дайте оценка
Order by:

Be the first to leave a review.

User Avatar User Avatar
Verified
{{{ review.rating_title }}}
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

This review has no replies yet.

Avatar
Show more
Show more
{{ pageNumber+1 }}
Направете ваше ревю и дайте оценка

Your browser does not support images upload. Please choose a modern one

Николай Бойчев

Мотоциклетен приключенец и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. С поглед върху мотоциклетната индустрия и общност. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button