събота, 06/06/20

Информационен портал за мото туризъм
Познахме! Honda потвърди: работи се върху малка Africa Twin

Познахме! Honda потвърди: работи се върху малка Africa Twin

Honda Africa Twin изглежда ще има и по-малка версия

Преди близо година, на 03 юни 2019, от meteо-ride ви информирахме, че Honda работят активно по разработката на по-малка Африка с обозначение CRF850L, която да се конкурира с Yamaha Tenere 700, F850GSKTM 790 Adventure и Moto Guzzi V85TT в златния среден клас адвенчъри.


Новината и снимките бяха разпространени от drivemag.com, които се позоваваха на японски колеги, но още тогава стана ясно, че векторното изображение е контролирано разпространено, вероятно от самата централа на Honda. Слухът вече е потвърден, след като официално компанията разпространи комюнике със същото векторно изображение.

Това е много добра новина за любителите на приключенските мотоциклети, тъй като в гамата на Honda има голяма празнина в диапазона между 250 и 450-кубиковите CRF и много по-големия 1100-кубиков Africa Twin. Още през 2017 в интервю Кенджи Морита, шеф на проекта Africa Twin, призна, че Honda имат пропуск в гамата си, който биха искали да запълнят.

Honda Africa Twin 1100 е добре балансиран приключенски мотор, който е перфектен за пътуване на двама души. Новият модел Adventure Sports допълнително бетонира култовия статус на тази машина.

Той обаче има своите негативи. Моторът е голям, тежък, твърде мощен и скъп за мотористи с категория A2, т.е. недостъпен е за по-младите мотоциклетисти. В Honda знаят това и търсят да предложат нещо ново.

Като основа на новите мотори ще бъде използвана подобрената платформа на NC серията, която включва NC750S и NC750X. Но ще има някои ключови промени.

Двигателят ще бъде увеличен до 790 кубика, а не както бе разпространено през юни 2019 – 850 кубика. Това трябва да осигури достатъчно мощност и добър въртящия момент. Ще се компенсират и всички загуби от Евро 5. Подобно на 1100, двуцилиндровият „мини“ байк ще има опция за DCT скоростна кутия, каквато вече е налична при сегашните модели NC.

Honda Africa Twin изглежда ще има и по-малка версия

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts