HondaМОТОМотоциклети

ОФИЦИАЛНО: Honda показаха новата Africa 1100L (Видео)

По-голяма, по-мощна, по-лека и по-модерна – новата генерация на Honda Africa Twin обещава да бъде същинско апокалиптично бедствие за конкуренцията!

Видео на новоизлюпената Honda Africa Twin CRF 1100L 2020 бе представено от японската компания буквално преди часове и разтърси мото света. Вибрациите от инфото се усетиха като японско земетресение с магнитут, заплашващ да унищожи и малката останала конкуренция на легендарния модел.

От средата на годината периодично излизаха векторни снимки на предполагаемата машина, като преди няколко месеца бе пуснат и тийзър, подсказващ, че съвсем скоро ще имаме новина. Но приключенската мото гилдия като че ли повече се вълнуваше от евентуална поява на по-малка “Африка”, с надежда за редуциране на килограмите. Слуховете, че “новата голяма” ще бъде с увеличен обем на двигателя, както и противоречивите промени в дизайна притесняваха хардкор феновете, на които им се въртяха черни мисли, че моторът ще бъде по-тежък. Така че никой не очакваше да бъде с 5 килограма по-лек.

В първия ден от есента обаче Honda Africa Twin 1100L 2020 се появи почти със същата сила и влияние, които имаше при появата на римейка през 2016. Оттогава всички в съвременния мото приключенски клас се равняват по “Африката”, а сега изглежда, че са изчистени и последните трески за дялане в модела. Една от тях беше спартанското контролно табло и уредите, които бяха прекрасно разположени, достатъчно информативни и видими, но в този компонент Honda сякаш изоставаше сериозно от конкурентите.

KTM, BMW, Ducati, Triumph, та дори Moto Guzzi отдавна са оборудвани със съвременни TFT дисплеи, кореспондиращи адекватно с все по-интерактивния и свързан свят, в който живеем.

Е, сега японецът е по-атрактивен от всички в този аспект с гигантския си 6,5-инчов цветен TFT сензорен дисплей, който предлага възможност за смартфон свързаност чрез Bluetooth и AppleCarplay и, най-лудото е, че тъч екранът може да се управлява и с ръкавици.

Разбира се, най-важното в машината си остава двигателят, а той е вече 1084-кубиков, редови и отговарящ на стандарта Евро 5. По-големият и по-мощен двигател е преминал през масивна серия технически подобрения и е с преработени глави на цилиндрите, алуминиеви втулки и нови настройки на ECU. От Honda също така са разработили чисто нова изпускателна система на Africa Twin, което спомага за производството на около 107 конски сили, а максималният въртящ момент става 105 Нм. Това не е кой знае колко много, предвид възможностите на конкурентите, но инженерите на Honda споделят, че скоростта не е била основният акцент при новата разработка. Оптимизацията на компонентите е била главният фокус.

[images_grid auto_slide=”no” auto_duration=”1″ cols=”three” lightbox=”yes” source=”media: 22443,22444,22442″][/images_grid]

Машината идва с 5 различни режима на каране: TOUR, URBAN, GRAVEL, OFF-ROAD и възможност за индивидуална настройка във функцията – USER, която е с в два варианта. 

Зареден с всички течности базовият модел ще тежи 226 кг (236 кг с DCT). Honda Adventure Sports достига 240 кг  (250 кг с DCT).

Моделът Honda Adventure Sports получава Корнеринг ABS и светлини, както и опционално може да поръчате електронно окачване Showa EERA.

Очаква се за Европа мотоциклетът да бъде предлаган в два цвята: Grand Pix Red за стандартната версия и Darkness Black Metallic за Adventure Sport.

Ето някои от ключовите промени:

 • Кормилото е по-високо с 22,5 мм;
 • Функция за предупреждение за опасност при аварийно спиране;
 • Двуконтурната тръбна стоманена рамка също е изцяло преработена;
 • Чисто нов Евро 5 двигател;
 • Скоростната кутия е оптимизирана;
 • Круз контролът става стандарт;
 • 5 кг по-лека, което подобрява с около 10% съотношението маса – мощност;
 • Модифицирано окачване;
 • 6,5 TFT мулти информационен дисплей;
 • 4 режима на каране плюс 2 персонализирани;
 • HSTC и Cornering ABS;
 • Стандартният модел е още по-офроуд;
 • Cornering ABS в Adventure Sports;
 • Cornering светлини в Adventure Sports;
 • Възможност за електронно окачване Showa EERA при Adventure Sports.

Цените все още не са обявени, но се очаква базовата версия да е с около 2400 лв по-скъпа, а Adventure Sports с 3000 лв.

[mom_video type=”youtube” id=”XUfpVPPEdmg” width=”962″ height=”435″]

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Свързани статии

Back to top button