понеделник, 10/08/20

Информационен портал за мото туризъм
Новият BMW F 850 GS Adventure: По-добра протекция и пробег

Новият BMW F 850 GS Adventure: По-добра протекция и пробег

Новото BMW F 850 GS Adventure: Mощно мотоциклетното оръжие в средния адвенчър клас.

GS моделите от F серията на BMW Motorrad дефинират средния премиум сегмент на ‘travel’ и ‘adventure enduro’ класа, вече повече от 10 години. Те комбинират качества, които определят тяхната абсолютна подготвеност за дълги преходи и сериозен офроуд.

BMW Motorrad представи новите F 750 GS и F 850 GS през пролетта на 2017-та, а сега марката разширява гамата с могъщия F 850 GS Adventure. Базиран на динамичния и офроуд характер на F 850 GS, новият Adventure комбинира спортните и туринг гени с още по-широки офроуд способности и качества за още по-далечни пътешествия. Също, както легендарния боксерен GS, новият F 850 Adventure е перфектен спътник и машина за опознаване на най-отдалечените кътчета на планетата.

Нов мощен и рафиниран двуцилиндров редови двигател с 90-градусово отместване и 270/450-градусов ъгъл на запалване.

Инженерите са постигнали мощен и емоционален звук чрез 90-градусово отместване на коляновия вал и 270/450-градусов ъгъл на запалване. Новият двигател разполага с два балансиращи вала, които неутрализират нежеланите вибрации. Самоусилващият се съединител с ‘anti-hooping’ функция гарантира осезаемо по-лесно натискане на лостчето, а намаленият ефект на моторната спирачка прави карането на мотора по-сигурно. Тягата се предава на задното колело през шестстепенна скоростна кутия, а веригата и вече е разположена от лявата страна. 

Режими Road и Rain в комбинация с ABS и ASC, за повече наслада и сигурност при каране. Режими за каране Pro, част от допълнителното оборудване

Новият F 850 GS Adventure позволява настройване на характеристиките според желанията на карача в два режима Road и Rain, докато BMW Motorrad ABS и ASC системата за контрол на стабилността, значително повишават сигурността. Благодарение на динамичната светлина на задния стоп, трафикът зад мотора ще бъде по-наясно със спирането на машината. Моделът може да бъде допълнително оборудван с режими за каране Pro, даващ допълнителен избор на Dynamic, Enduro и Enduro Pro настройки. С тях вървят също динамичният контрол на сцеплението DTC, както и адаптиращият действието си се според наколна на мотоциклета ABS Pro. 

Нова стоманена рама, оптимизирана геометрия на окачването и нова позиция на 23-литровия резервоар.

Мостовата рама на новия F 850 GS Adventure се изработва от екструдирани и заварени стоманени компоненти. В нея e интегриран двуцилиндровият редови двигател, който изпълнява ролята и на носещ елемент. Това подобрява здравината и торсионната устойчивост на конструкцията. За оптимално разпределение на масите, резервоарът е монтиран в класическата позиция между седалката и челото на рамата. F 850 GS Adventure побира 23 литра бензин, гарантиращи пробег до 550 км. 

Новият BMW F 850 GS Adventure: По-добра протекция и пробег

По-остър и мускулест дизайн, оптимизирани ергономия и подчертан Adventure характер.

Дизайнът на F 850 GS Adventure подчертава неговия авантюристичен характер и желание за дълги пътешествия. По-голямото предно стъкло се регулира по височина в две степени, а протекторите за ръцете осигуряват допълнителна защита от летящи отломки и студения вятър. Стандартното оборудване на F 850 GS Adventure включва също и ендуро степенки, регулируеми лостчета на скоростите и спирачката, защитни тръби за двигателя, както и система за багаж от неръждаема стомана. Освен в базовото изпълнение, F 850 GS Adventure се предлага и във версиите Exclusive и Rallye.

Уникална гама допълнително оборудване и оригинални аксесоари.

Новият F 850 GS Adventure излиза на пазара с възможности за допълнително оборудване, което е уникално за средния ендуро клас. От седалки с различни височини, както и цялата седалка за двама (идентична със стандартната цяла седалка на F 850 GS), системата за монтаж на алуминиеви куфари, през фарът с изцяло LED технология, допълнителните LED фарове, до системата за свързаност с 6,5-инчов цветен TFT дисплей и еCall функция – списъкът е изумителен. Клиентите разполагат с богат избор от опции и аксесоари, с които да подобрят своята ендуро машина по невиждан досега в класа начин.

Обобщение на новостите при BMW F 850 GS Adventure:

 • Мощен двуцилиндров редови двигател с обем 853 куб. см. и мощност от 95 к.с. при 8250 об/мин и 92 Нм при 6250 об/мин.
 • Мощен и емоционален звук, резултат от 90-градусовото отместване на коляновия вал и 270/450-градусовия ъгъл на запалванe.
 • Нова стоманена рама за по-прецизно управление и здравина.
 • Нова обърната телескопична вилка отпред и двойно алуминиево рамо отзад с централен амортисьор отзад.
 • ABS, ASC, режими за каране Rain и Road, стандартно.
 • Режими за каране Pro, ABS Pro, динамична стоп светлина, DTC и допълнителните режими Dynamic, Enduro и Enduro Pro, опционално.
 • Dynamic ESA електронно окачване, опционално.Нова електрическа система с по-мощен алтернатор.
 • LED фар, стандартно.
 • LED дневни светлини и допълнителни LED фарове, опционално.
 • Система за свързаност с многофункционален 6,5-инчов цветен TFT дисплей с множество опции, опционално.
 • “Intelligent emergency call” eCall, опционално.
 • Оптимизирана ергономия, особено за офроуд.
 • 23-литров резервоар за до 550-километров пробег.
 • Нови дизайн подчертаващ Adventure профила.
 • Нови цветове и две версии Rallye и Exclusive.
 • Гама от опционално оборудване и аксесоари, уникални за средния клас.

Източник: www.press.bmwgroup.com

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts