KawasakiДизайнКонцептМОТОМотоциклети
Актуално

Концептуален Kawasaki Versys или бъдещата система, която ще адаптира междуосието към терена

Kawasaki продължава в неуморния си стремеж да разработва нови модели и концепции, които да позволяват на компанията да се приспособи към бъдещето. Този път “team green” предизвика студентите от IAAD (Института за приложно изкуство и дизайн) в Торино, Италия, да насочат цялата си изобретателност към света на две колела.

Резултатът е този забележителен дизайн, наречен Kawasaki Adaptive. Както подсказва името му, този модел има способността да адаптира конфигурацията си в зависимост от средата, в която навлиза. 

Съкращава или удължава междуосието в зависимост от околната среда.

Kawasaki е компания, която се отличава с производство на модели с уникален отпечатък и стил, различни от установените. Затова не е изненадващо, че японската марка използва различни конкурси и наема най-добрите специалисти, за да постигне върха в продуктовата линия.

Смелият дизайн

Външният вид на Kawasaki Adaptive напомня мотоциклет тип адвенчър ендуро, но с уникална характеристика – неговата адаптивност към всеки тип терен. Машината може да променя ориентацията си в зависимост от терена или вида на карането. Това означава, че можете да имате удобен спортен турист на магистралата, който след това да съкрати междуосието и да втвърди окачването си за по-спортно каране в завоите. И по същия начин да удължи хода на окачването си за офроуд. Една изключителна гъвкавост!

Нещо повече, ако погледнете отблизо дизайна на Adaptive, не можете да отречете, че така би могла да изглежда една бъдещата интерпретация на популярния Versys. Уви, от Kawasaki заявиха, че няма да произвеждат Adaptive, но тази технологична иновация може да повлияе на бъдещите им модели.

Директорът по продажбите на Kawasaki, Серджо Викарели, сподели оптимизма си по отношение на адаптивната концепция:

„Adaptive има иновативен дизайн, внимание към детайлите и първокласна технология, събрани в един  концепт, който не остава незабелязан”. И добавя: „Работата с нови и свежи идеи винаги е удоволствие и младежите от IAAD са свършили работата си по отличен начин. Толкова много предизвикателства, които ще бъдат отправени към екипа дизайнери в отдела за мотоциклети на Kawasaki.”

Надяваме се не след дълго да видим този тип дизайн в нов модел. Може пък Kawasaki да представят мотоциклет с тези характеристики на изложението EICMA, което ще се проведе в Милано през ноември тази година.

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button