Harley-Davidsonелектрически мотоциклетиМОТОМото туризъмМотоциклети

Американец покори разстоянието от Мексико до Канада с първия електрически мотоциклет на Harley-Davidson

“Ако имате електрически мотоциклет или какъвто и да е мотор, просто излезте и се возете през тези предизвикателни времена. Предприемете пътуване, което ще ви помогне да освободите ума и тялото си”, призовава фенът на Harley


За седмица, Диего Карденас успя да измине разстоянието от 2253 км от границата на Мексико до Канада с първия електрически мотоциклет на Harley-Davidson – LiveWire ™, който както знаете бе използван и от адвенчър менторите Юън Макгрегър и Чарли Бурман в новото си издание Long Way Up. Епизодите се очакваше да излязът през този февруари, но явно корона-кризата осуетява плановете на звездите. Все пак лентата ще бъде налична съвсем скоро на платената платформа Apple TV +.

Но ето, че един чудак от Калифорния изпревари мъстите си колеги милионери. За историческото си пътешествие Карденас избира Зелената магистрала West Coast Green (WCGH), по която са разположени  мрежа от станции за бързо зареждане с електрически превозни средства на всеки средно 40 км.

Епичното пътуване започна на 22-юни и завърши на 30-ти юни в навечерието на рождения ден на Диего, който документира приключението си с много снимки, видеа и включвания на живо. В него участват и жена му и дъщеря му, които за да му правят компания се придвижват успоредно с кола.

„Исках да бъда част от историята на Harley-Davidson и бъдещите ми внуци да говорят за това как дядо им е първият собственик на електрически мотоциклет на марката, който е осъществил подобно каране“,

Споделя Карденас. Целта му е да покаже, че инфраструктурата за електрическо зареждане се разраства и да се превърне във вдъхновение за всички фенове на електрически мотоциклети.

“Ако имате електрически мотоциклет или какъвто и да е мотор, просто излезте и се возете през тези предизвикателни времена. Предприемете пътуване, което ще ви помогне да освободите ума и тялото си”, призовава Карденас.

Коментари

комeнтара

Покажи повече

Николай Бойчев

Мотоциклетен почитател и ентусиаст от 2005 г., с опит из пътищата в България и Европа. Автор на статии, анализи и ревюта на емблематични мото трасета и на мотоциклети. Занимава се активно с въздушна фотография и заснема пътищата от птичи поглед.

Свързани статии

Back to top button