вторник, 02/06/20

Информационен портал за мото туризъм

Австрийските алпийски проходи са почти готови за мото пътешествениците

Австрийските алпийски проходи са почти готови за мото пътешествениците

Снимка: Волфганг Хен

Добра новина за всички „пас хънтъри“.

Въпреки тежката зима, по време на която на места по алпийските проходи снежната маса достигаше 6-7 метра, някои от най-красивите алпийски пътища успяха да вдигнат зимните бариери по-рано от предишни години. Прогнозите бяха за много по-късно отваряне, но нехарактерното затопляне в западна Европа през април създаде благоприятна обстановка за снегопочистващата техника.

От 28 април високоалпийският път Гросглокнер, както и пътят Нокайлм, са отново проходими. Тимелсьох, който достига 2474 м. н. в. (на немски Timmelsjoch, на италиански Passo del Rombo), все още е затворен, но подготовката за снегопочистването вече е в разгара си.

Понастоящем все още е затворен панорамният път Голдек (Goldeck) и Maltatal Hochalmstraße, но откриването на „Малкия алпийски път“ вече е обявено за 11 май 2018 г. Бариерите все още са спуснати на Silvrettastraße, Staller Sattel, Furkajoch и Hahntennjoch.

Поне до юли обаче, Sölkpass остава затворен, тъй като шосето е претърпяло сериозни щети през предходната година от огромните свлачища и наводнения. 

 

Източник: alpentourer.eu

 

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts