петък, 28/02/20

Информационен портал за мото туризъм
expo 20
Royal Enfield пускат лимитирани 1000 броя в чест на Bullet 500

Royal Enfield пускат лимитирани 1000 броя в чест на Bullet 500

Royal Enfield, най-старата мотоциклетна марка без прекъсвания в производството, обяви края на своя емблематичен едноцилиндров 500-кубиков двигател Classic & Bullet и разкри как ще отбележи паметния финал.


Двигателят, който бе на пазара малко повече от десетилетие, бе сърцето на иконичния Royal Enfield Classic & Bullet 500 – един от водещите модели на англо-индийския производител. За да отпразнува подобаващо неговия край, компанията ще пусне на пазара лимитирана серия, носеща името Classic 500 Tribute Black. За европейския пазар са предвидени 1000 бр. от нея

Тези мотоциклети ще бъдат последните с 500-кубовия двигател и всеки един от тях ще бъде уникален с гравира плоча с индивидуален номер и комплект оригинални мотоциклетни аксесоари. Резероарът ще бъде украсен с ръчно нанесените контурни линии, точно както първите Classic 500, излезли от завода през 2009 г.

Винод Дасари, изпълнителен директор на Royal Enfield споделя:

„Classic 500 донесе успех на компанията ни на различни международни пазари със своя изключителен ретро шик дизайн и пленяващото изживяване, което дава на ездачите. В края на производството на 500-кубиковите ни мотоциклети, Classic 500 Tribute Black ще предостави възможност на почитателите на марката да притежават част от историята на Royal Enfield и мотоциклетната индустрия като цяло.“

Royal Enfield Continental GT 650

Като наследници на успеха на 500-кубиковите машините тази година на пазара излизат Interceptor 650 и Continental GT 650 с двуцилиндрови 650-кубикови двигатели. Двата мотоциклета вече се радват на специалното внимание на специалистите и потребителите и са носители на няколко награди. Те отново се отличават с ретро стил и много фенове на марката очакват с нетърпение възможността да покачат мощността.

Същевременно въпреки, че производството на двигателя им ще бъде прекратено през тази пролет, вече доставените при търговците Classic and Bullet 500 ще бъдат налични на европейския пазар през цялата година. Дилърската мрежа ще продължи да осигурява също така облсужаване и резервните части за тях.

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts