понеделник, 19/08/19

Информационен портал за мото туризъм
Българските мотористки отбелязват 04.05 – Международния ден на жените мотористи

Българските мотористки отбелязват 04.05 – Международния ден на жените мотористи

Международният ден на жените мотористи се чества по света вече 13 години, а българските мотористки ще го отбележат за втори път.

Началото е поставено преди повече от десетилетие в Канада от Вики Грей – мотоциклетен състезател, инструктор и основателка на Мotoress.com, като инициативата си поставя за цел да популяризира в обществото факта, че не само мъжете, но и много жени също карат мотоциклети, както и да насърчи повече дами да открият удоволствието и радостта от този активен начин на живот. За Вики Грей това е

„Ден, в който жените излизат да карат организирано, обединени от страстта си към мотоциклетизма – независимо от националност и език.“

 

И наистина, в събитието се включват всякакви мотористки – без значение от възраст, опит, държава или принадлежност към организации и с всякакви типове мотоциклети: чопъри, спортни, туристически, кросови и скутери. Мотото на празника е „Просто карай!“ и към него всяка година се присъединяват все повече градове по света, благодарение на нарастващата популярност на инициативата и на социалните мрежи. Като участничките вече наброяват десетки хиляди.

Видео от миналата година


Тази година Международният ден на жените мотористи се пада на 04.05 (първата събота на май) и за втора година поред ще бъде отбелязан и в България – с шествие, организирано от Лилия Осойска, която е инициатор и на миналогодишното честване.

Всички дами, желаещи да се включат, ще се събират в 11:00 часа на паркинга пред Националния исторически музей и в 12:00 ще потеглят от там по булевард „България“ към храм-паметника „Александър Невски“. А в 13:00 ще тръгнат по Цариградско шосе към Околовръстния път, посока Люлин, като крайната спирка на шествието е Банкя. Пълният маршрут можете да видите тук:

Маршрутът е описан по-долу:

Линк към FB събитието: https://www.facebook.com/events/310402269617912/

Събитието присъства и в календара на Meteo-ride.com

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts