четвъртък, 27/02/20

Информационен портал за мото туризъм
expo 20
Чарли Бурман потвърди, че скоро с Юън Макгрегър отново тръгват на път

Чарли Бурман потвърди, че скоро с Юън Макгрегър отново тръгват на път

Измина почти година, откакто Чарли Бурман и Юън Макгрегър разкриха намеренията си да осъществяват още едно тв мото пътешествие заедно. Повече от десетилетие след култовите Long Way Round (2004) и Long Way Down (2007) двамата искат да сбъднат плановете си от 2007 и да прекосят двете Америки, стартирайки от Огнена земя. Разбира се, пътешествието отдавна е кръстено Long Way Up.

Месеци наред феновете им по света се чудеха дали наистина ще има нова поредица и коментираха възможните пречки за реализирането й. Но тази седмица съмненията се разсеяха, защото Чарли потвърди в интервю, че до няколко месеца ще поемат на път. В момента в южното полукълбо е зима, така че най-вероятно двамата ще тръгнат „нагоре“ някъде в средата на есента.

Въпреки че първоначалните им планове бяха да изминат 25-те хиляди километра от най-отдалечения южноамерикански град Ушуая до Аляска, изглежда пътуването ще приключи в Лос Анджелис.

„Следващото нещо, което ми предстои, е „Long Way Up“ с Юън, това е сигурно. Ще прекосим Южна Америка до Лос Анджелис, така че Южна Америка, Централна Америка, Мексико и после Л. А. Стартираме след няколко месеца и да се надяваме, че ще успеем,“ споделя Бурман ентусиазирано.

Наистина ли ще съкратят маршрута и каква е причината за това все още не е ясно. Всъщност двамата прекосиха Канада и Аляска още при първото си пътуването, когато тръгнаха на изток от Лондон и „по дългия път“ – през цяла Европа, Азия и Северна Америка – стигнаха до Ню Йорк. Възможно също така натовареният им график да не позволява да отделят повече време.

  • 01-mcgregor-motoguzzi_1024
  • 902496_10151424267924151_1956219382_o
  • 45009559_10156121358099151_7372789827235741696_o

Другият любопитен въпрос, който все още няма ясен отговор, е с какви мотоциклетите ще пътуват. Фенове и журналисти спекулират по темата, като мнозина смятат, че сътрудничеството с BMW, установено в предишните епизоди, ще продължи и Юън Макгрегър и Чарли Бурман ще промотират новия R 1250 GS Adventure.

Но Чарли добавя още нещо в своето интервю:

„Подготвили сме няколко малки изненади. Няма да го направим по традиционния начин, ще има нещо неочаквано.“

Според някои тази реплика се отнася именно до мотоциклетите, които двамата известни приключенци ще изберат. Предположенията са, че може би този път ще използват някакви стари машини, за да покажат колко надеждни са BMW. А пък други са на мнение, че те просто няма да карат един и същи мотоциклет. Бурман от години е обвързан с Triumph, а Макгрегър с Moto Guzzi. И много техни почитатели биха искали да ги видят как покоряват Америките с Moto Guzzi V85TT и Triumph Scrambler 1200 или Triumph Tiger 800.

А вие какво мислите? С кои мотоциклети бихте искали да ги видите?

 

Снимки: Moto Guzzi.com

CharleyBoorman Facebook Page 

 

 

 

 

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts