STIKERI

понеделник, 20/01/20

Информационен портал за мото туризъм
Сътрудничеството между KTM и CFMoto ражда шедьоври

Сътрудничеството между KTM и CFMoto ражда шедьоври

 

Сътрудничеството между австрийците от KTM и китайския производител на ATV, бъгита и мотоциклети – CFMoto се задълбочава и обещава да разшири продуктовата гама и на двете компании.


Доброто взаимодействие на CFMoto с големите играчи на мотоциклетния пазар доведе до създаването на CFMoto 650MT Adventure, който жъне големи успехи и според критиката е първият сериозен китайски турър, способен да завладее западните пазари и да се мери с флагманите на лидерите в бранша. Дизайнът на мотора е изсечен в Залцбург от дизейнерското студио KISKA, където под зоркото око на Гералд Киска се творят злите и свирепи форми на всеки един КТM, както и Husqvarna от 1992 година. Динамичният и ярък дизайн на CFMoto 650MT Adventure притежава хладни, премерени остри линии, импониращи на западната култура, където ADV-турър мотоциклетите и техните производни са предпочитани повече отвсякога. Отпред 650MT носи белезите на лудия гений създал KTM, а в задната част много напомня Kawasaki Versys 650, на който автоматично се превръща в конкурент и чийто двуцилиндров паралелен двигател копира. Агрегатът е оборудван с 71 к. с. при 8500 оборота и покрива Eвро 4. Сух тежи 213 кг, което го прави напълно конкурентен на най-добрите в класа в съотношението маса – мощност.

Оборудването също е на ниво със стандартни ABS BOSH, лед фарове и режими на каране: Rain, Sport и Touring. Мотоциклетът е с алуминиеви джанти, не се предлага в XT версия и офроуд пътищата няма да му подхождат напълно, но все пак за кратък период би се държал успешно на черен път. Това определено е по-скоро турър мотоциклет с възможност за всекидневна употреба. А предпазното предно стъкло, регулируемо в три степени, предлага и добра защита от вятъра на магистралата.

От meteo-ride останахме впечатлени от позитивните отзиви за този мотоциклет, както и от привлекателната цена от 5700 евро и се свързахме с представителството на CFMoto за България, за да тестваме модела, но за жалост към момента той не се предлага на българския и въобще на балканския пазар. Да се надяваме обаче, че в скоро време мотоциклетът все пак ще стъпи на българска земя, за да можем го разгледаме детайлно. 

Но да се върнем на сътрудничеството между KTM и CFMoto. Австрийците планират голяма глобална експанзия и съществен партньор в завладяването на новите пазари са CFMoto, които в САЩ и Канада отдавна са наложили марката си в производството на ATV-та.

CFMoto V.02-NK Concept

Сътрудничеството между двете компании ни предлага и друг мотоциклет, който бе представен през декември 2017 г. – това е нейкид звярът V.02-NK Concept, който по мнение на мнозина е най-впечатляващият китайски мотоциклет, създаван някога. Това, разбира се, се дължи на факта, че не е изцяло китайски. Спирачките са Brembo, от Италия, както и дизайнът. Окачването е шведско, от Ohlins, а двигателят е австрийски – KTM RC8, V-образен, 799-кубов, като от 2020 г. той ще се произвежда само в Китай. С този двигател ще излезе цяла нова серия модели с марката CFMoto. 

Докато двигателят, спирачките и окачването представляват познати, доказани компоненти, останалото е чисто CFMoto. Това включва рамата, която комбинира предна тръбна част с алуминиева задна единична вилка, както и най-забележителната странност – радиатора под седалката.

В момента V.02-NK е концепция. Но от CFMoto намекват, че моторът съвсем скоро ще се качи на поточната линия. Ако това се случи, то със сигурност той ще е най-убедителният, надежден и мощен звяр, създаван в Китай досега.

 

 

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts