STIKERI

понеделник, 20/01/20

Информационен портал за мото туризъм
Показаха готовия KTM 790 Adventure R 2019 на EICMA

Показаха готовия KTM 790 Adventure R 2019 на EICMA

EICMA е в разгара си и новините валят една след друга. Оранжевото ще e модерно в настоящия материал в унисон с есента, защото от KTM показаха своя дуъл пърпъс приключенец в средния ADV клас.

KTM 790 Adventure развя гордо оранжевото знаме на щанда на КТМ, ден след като основният му конкурент в този клас – Yamaha Tenere, бе представен на публиката и предизвика лудост сред гилдията.

Двата претендента ще се борят за сърцата хората в един диапазон на търсене, където тенденцията е големите адвенчър мотоциклети да стават по-леки и минимализирани за по-добро представяне извън асфалта, но същевременно да не жертват нито удобната ергономия за пътуването на дълги разстояния, нито наличието на турър екстри.

Също както при Tenere, премиерата на този KTM бе чакана с огромен интерес, като на практика още на миналогодишното изложение в Милано, KTM Enduro 790 изглеждаше напълно завършен и готов да гребе в пясъка и да пръска кал до ушите.


KTM Enduro 790 Adventure ще бъде в два варианта – шосейно ориентиран и офроуд, носещ индекс „R“ зад заглавието. Както можете да предположите, разликата между двата ще е в окачването и, разбира се, в гумите и джантите. Версията без буквичката R ще бъде оборудвана с туристическо предно стъкло и с по-ниско окачване. Джантите и за двата ще са 21 инча отпред и 18 отзад и ще бъдат обути с гуми Metzeler Karoo 3. Гардовете за двигателя и ръцете също ще са еднакви, като предния калник на R-ката ще е задигнат. височината на седалката е 850 мм, като при по-питомния брат е от две части и регулируема, докато при R варианта е едно цяло, като се предполага, че там ще седите повече време изправени.

Мотоциклетите са проектирани в Залцбург от дизейнерското студио KISKA, където се прави дизайна на всички KTM-ми през последните години. Ние, от meteo-ride.com, за пореден път поздравяваме Гералд Киска и неговото студио за отличния дизайн, като особено много ни допада обърнатия тризъбец, подчертаващ линията на фаровете, заедно с LED контура на светлините. 

Практически машините са разработени и настроени от състезателния екипа на Red Bull KTM Rally Factory Racing на база опита им с победителя в Рали Дакар – KTM 450 Rally.

Новите 790-ки ще използват стандартния редови двуцилиндров двигател със 790 куб. см. от KTM Duke. Блокът обаче е настроен така, че да съответства на по-дивия темперамент на Adventure и да доставя повече мощност в ниските обороти, което ще подобри ускорението и осигури ефективен офроуд контрол при по-ниска скорост. От KTM също обещават, че благодарение на този трик, ездачите лесно ще изминават 450 км с 20-литровия резервоар. 

Съотношението между 189-килограмовото сухо тегло (точно колкото на Tenere) и 95-те к.с дава един балансиран и ефективен мотор със здраво шаси и нисък център на тежестта.

Показаха готовия KTM 790 Adventure R '19 на EICMA

Технологиите и екстрите не са пренебрегнати, като и тук, както при по-големите братя на KTM Enduro 790 от серията Adventure, виждаме добре познатата система Ride by Wire с режими на каране: Street, Offroad, Rain и новия Rally ride, в който контролът на сцеплението може да се регулира с 9 нива! С тези настройки допустимото приплъзване може да бъде прецизно съобразено със състоянието на терена и нивото на квалификация на ездача. Оранжевите зверчета имат и тракшън контрол (MTC) и все по-модерния „корнеринг“ ABS, който ви дава по-голяма сигурност при спиране в завой. Дисплеят на таблото е съвременен TFT, който се адаптира спрямо светлината за по-голяма отчетливост на данните. Разбира се, имате и опция за смартфон свързаност, чрез приложението на KTM – KTM MY RIDE .

Очаква се мотоциклетите да бъдат налични при дилърите на Стария континент в края на пролетта на 2019 г.

Цена: Неизвестна

Коментари

комeнтара

About The Author

Related posts