сряда, 19/06/19

Информационен портал за мото туризъм
Новият Zero SR/F 2020 вече с автономия от 350 км в града

Новият Zero SR/F 2020 вече с автономия от 350 км в града

 

Калифорнийската компания за електрически мотоциклети Zero, която се смята за най-успешна в налагането на тенденциите в задвижваните с електричество двуколесни, представи новия си стрийтфайтър. Машината е обозначена с абревиатурата SR/F, което е псевдоним на StreetFighter.

Zero Motorcycle продължават да разширяват продуктовата си гама, като от meteo-ride.com вече сме ви запознавали със Zero DSR Black Forest.

Сега, с този байк, от Zero влизат в директна схватка за надмощие във вселената на електрическите мотоциклети с очаквания през 2020 електрически Harley-Davidson LiveWire, с който концернът от Милуоки реши да стартира стратегията си за бъдещето. Но Zero ще е значително по-евтин от Харлито, а с новата подобрена автономия посяга и в пазарния дял на бензиновите нейкид улични бойци, които бяха представени през тази година – като Honda CB650R 2019.

За сега Zero SR/F е все още доста скъп за по-скромните финансови възможности на младите милениали, сред които се очаква да е най-популярен, но атрактивният мускулест градски вид и чудната автономия са доста привлекателна оферта. Най-хубавото е, че мотоциклетът поддържа бързо зарядно тип 2, което може да зареди батерията до 95% за 60 минути. Проблем с тези зарядни е, че дори в САЩ тези станции все още са твърде малко и тепърва се планира изграждането на още. Но разходът на „гориво“ е буквално стотинки на 100 км и мотоциклетът изглежда добра инвестиция в дългосрочен план.

Естествено като иновационен проект SR/F ще предлага модерно електронно оборудване, като контролно табло тип таблет с TFT дисплей, тракшън контрол, контрол на въртящия момент, четири фиксирани режима на работа ел. двигателя – Street, Sport, Rain, Eco и 10 свободно регулируеми режима на управление. Операционната система на Zero SR/F е Cypher III и ще има и собствено приложение, което ездачите могат да използват за проследяване и споделяне на пътуванията си и за получаване на предупреждения за всяка неочаквана дейност от мотора. Системата позволява и обширна работа в мрежа със смартфон, като от него ще можете да правите настройките на двигателя.

 

Най-голямата гордост на SR/F е автономията, която компанията планира да удължи от есента на 2019 с новите батерии, осигуряващи 350 км в градски условия. С около 20 км отгоре ще се увели и разстоянието, което може да измине по магистрала, като то ще скочи на 180, докато при настоящите модели като Zero DSR Black Forest., то е 160. Вече сме ви запознавали с този неприятен за мото приключенците момент при електрическите байкове – електрическите агрегати изминават по-големи разстояния в градски условия, отколкото при извънградско каране, точно обратното на бензиновите двигатели.

Технически спецификации на Zero SR/F

 • Двигател: ел. двигател ZF75-10
 • Софтуер: Cypher III.
 • Мощност: 80 кВт или 110 к.с. Максималният въртящ момент е 190 Нм.
 • Максималната скорост: 200 км/ч.
 • Батерия: Литиево-йонна батерия от 14,4 kWh, като с пълното зареждане Zero SR/F може да измине 175 км (извънградско) и 255 км (градско). Планирано е от есента на 2019 година батериите да могат да осигурят автономия от до 350 км в града.
 • Рама: Zero SR/F е с нова стоманена рама, която заменя старата алуминиева.
 • Окачване: отзад е с наклонен моно амортисьор Showa, а отпред е 43-мм вилка Showa Big Piston USD.
 • Спирачки: радиални 4-бутални спирачни апарати J. Juan, отпред има два 320-мм диска, отзад един 240-мм диск с еднобутален апарат. ABS
 • Гуми: Pirelli Diablo Rosso III, 120/70-17 – отпред и 180/55-17 – отзад.
 • Височини на седалката: регулируема, като най-ниската позиция е 770 мм.
 • Задвижване: Ремък задвижва задното колело, усилен с карбонови влакна.
 • Тегло: 225 кг.
 • Цветова гама: червен, син и зелен.
 • Гаранция: 5 години
 • Цена: 18 995 долара.

Сайт на модела.

Видеопредставяне на модела


Снимки: zeromotorcycle.com

Zero пускат DSR Black Forest – електро ADV мотоциклет за Европа

Коментари

комeнтара

Related posts